Recept gado gado maken groenten saus kruiden

Groenten voor Gado Gado
De groenten voor Gado Gado mogen rauw worden gebruikt.
Behalven de Taugé en (sperzie)bonen deze worden beet gaar gekookt.
De klassieke gado gado, uit het Chinees Indonesische restaurant wordt gekenmerkt door de groenten: Taugé, Komkommer, Wortel en Sperziebonen.Een leuke website met het Recept Gado Gado is oa deze.

 

Gado Gado kruiden Specerijen
Als kruiden Specerij wordt Trassi gebruikt waarvan de smaak versterkt wordt door kroepoek en spaanse peper (Lombok).

 

 

 

Gado Gado saus.
De Gado Gado saus is het meest gemaakt met een pindasaus.
De pindasaus wordt als dressing over de gado gado geschonken en dient dan ook niet te dik en overheersend te zijn.
Het meest gebruik is hier voor de Javaanse pinda Satesaus.

 

Gado Gado met gekookt ei
Tradioneel behoord gado gado met een hard gekookt ei en koud geserveerd te worden.
Authentiek is het dus niet als dit een gebakken ei is, toch is het de voorkeur van velen om het gerecht warm en met gebakken eieren te serveren.

 

Gado Gado serveren.
Gado Gado kan goed geserveerd worden als hoofd maaltijd.
Het laad zich makkelijk severen met nassi, witte rijst, en gebakken aardapelen.
Bij gebakken aardapelen spreekt het voor zich om dit met Satesaus ku batata te doen.

 

Soorten Gado Gado.
Er zijn diverse soorten Gado Gado waaronder karedok en Lotek atah.
Belanrijk is dat de groente rauw blijven en tauge er een onderdeel van uit maakt.
Ook dient er teminsten 1 groente gekookt te zijn.

Voor meer recept ideen bezoek u: Recept Gado Gado Maken.


 

Gado Gado Maken