Satevlees soorten

Satevlees soorten.

Buiten barbecueën is leuk maar stelt wat eisen aan de bereiding en de vleessoort.
Roosteren van satévlees geeft een intensere smaak, de saté kruiden worden niet afgestaan aan vet.
Geroosterde gerechten bevatten ook minder vet door de bereiding. Rooster het satévlees door het regelmatig te keren en blijf er bij. Voorkomen is beter als genezen, zorg dat uw vlees niet verbrand en geheel gaar is. Verbrande zwarte stukjes vlees bevatten schadelijke PAK's.
Ook hygiëne is erg belangrijk.

 

Verbrande vlees te voorkomen.

Wacht tot er geen vlammen meer zijn en er een witte laag op de kolen of houdskool is.

Zorg voor afstand van 25 tot 45 cm van het rooster tot de warmte bron.

Draai het vlees regelmatig.

Deb vooral het vlees droog van vet als marinade e.d.


Hygiëne.

Zorg dat uw vlees onder de 11 °C blijft.

Grote stukken als kip en ribbetjse kunt het best voorgaren.

Voorkom kruisbestuiving via bestek of borden met rouw vlees.

 

Satevlees soorten.

Het best kiest u binnen de zacht vlees soorten voor de magere varinaten zo als:
Kipfilet, Kipsate marineren

varkenshaas, (Beste en lekkerste satevlees maken met grill tijd)

Biefstuk

kalkoenfilet

garnalen

Kreeft

Deze satevlees soorten zijn sneller klaar, ook met marineren.

 

Sate Recept

 

 

satevlees soorten

 

 

 

Doorregen satevlees soorten.

Varkensvlees alle doorregen soorten.

Geit, Recept Sate Kambing Marinade Ketjap Satesaus Maken.

Eende borst

Deze satevlees soorten hebben wat langer nodig om te grillen en ook de marinade tijd mag op 8 uur.

web statistics