Saté Babi Varkensvlees.

Varkensvlees Saté, Saté Babi.

Saté babi, varkensvlees Saté wordt voornamelijk gegeten in bali Singapore en Maleisie.
Vaak ook met een ketjap satesaus, Sambal satesaus of een pindasaus.

Het lekkerst is het om Saté Babi te maken van doorregen varkensvlees.
Voor uw Saté Babi vlees keuze is het belangrijk om er stukjes vlees van te kunnen snijde van 1cm x 1cm.
Gebruik beslist geen magere vlees-soorten.
En alleen vleessoorten die na 5 minuten grillen klaar zijn.

 

Goede Satevlees keuzes:
Bami en nasivlees , Varkensfile, Varkensoester en Varkens-haas.

lekkerste vlees voor sate

 

 

Saté babi van nasi/bamivlees maken.
Nasi en bamivlees is van wat soorten doorregen varkensvlees.
Meest van de schouder afkomstig.
De gril tijd bedraagt 7 minuten.
Dit is het goedkoopste, bij mageren vleessoorten kan de
Saté Babi droog worden.

 

Saté babi maken met varkensfilet
Varkensfiletlap zijn uit het bovenste rugdeel.
De bbq tijd is 8 minuten.

 

 

Saté babi maken met varkenshaas

Varkenshaas is er in 2 soorten.

Lange varkenshaas, aan de binnenzijde van de haaskarbonade. Uitstekend voor grillen,fondue en gourmet. De grill tijd bedraagt 15 minuten.

Kophaasje, uit de ham van het varken, hier kunnen wat vliesjes in zitten. De gril tijd bedraagt 15 minuten.

 

Saté babi maken met varkensoester

Varkensoester het Varkens Biefstukje. Het zachtste deel van de bovenbil. De gril tijd bedraagt 8 minuten.

 

Bereiding varkensvlees saté.

Varkensvlees saté moet beslist gaar zijn en u moet opletten geen kruisbestuiving met rauw vlees te veroorzaken. Snij het vlees in blokjes van 1,5 cm en doe er niet teveel op de satéstokjes. Uw saté babi recept heeft een korte marinade tijd nodig. 4 uur marineren moet volstaan voor saté babi recepten.

 


Barbecue en satéstokjes

Saté babi Recepten zijn standaard voor de barbecue.
De meest gemaakte fout is dat de satéstokjes niet de kans hebben gehad om vochtig te worden. Leg ze een half uur in water.
De Barbecue satéstokjes gaan anders verbranden en dan wordt de saté babi nog al eens te vroeg van de gril gehaald. Barbecueën stelt wat eisen aan de bereiding en de vleessoort. Grillen van saté geeft een betere smaak, de saté kruiden worden beter opgenomen. Gegrilde satés bevatten ook minder vet door de bereiding. Gril de saté onder regelmatig keren. Grilleren is de oudste kookmethode en 1 van de gezondste. Wacht wel tot de barbecue niet meer rookt of open vuur heeft.

 

 

Sate Babi is Geen  Authentiek Javaans Indonesië Sate recept . 
Het wordt verondersteld dat saté afstammeling is van de kebab. Rond de achtste eeuw zijn kooplieden uit het Midden-Oosten met deze kennis naar Java zijn gegaan, in het westen van Indonesië. Lokale koks hebben de barbecue saté schotel aangepast met inheemse ingrediënten. In de eeuwen die volgden, verspreidden saté zich snel, wat resulteert in talloze regionale verschillen. De klassieke stijlen, Varkensvlees saté uit Thailand zoet met kokosmelk, waarin het zich onderscheidt is het varkensvlees, die je zelden vind in islamitische Maleisië en Indonesië. Een wel echt authentiek Javaans Indonesië recept is dat van de pindasaus. Deze is afkomstig van de Javaanse saté Ajam (kipsaté). Varkensvlees recepten komen alleen in Bali voor.