Sate Ponorogo maken.

 

Indonesische Sate, nationale gerecht.
Indonesische keuken is de oorsprong van Sate Ponorogo en Sate is het algemene bekend gerecht in bijna alle regio's van de Indonesische republiek en wordt beschouwd als een van de nationale Indonesische recepten.
En 1 van de wereldwijde bekende Indonesische gerechten uit de Indonesische keuken.
Sateh
Ponorogo, wordt overal geserveerd van straat karren tot fijne eetgelegenheden, maar ook in woningen en openbare bijeenkomsten. Als gevolg hiervan zijn er vele Sateh Ponorogo varianten van dit gerechten in de Indonesische Archipel.

 

Sate.
Van de Indonesische recepten is Sateh, een recepten van gemarineerd gegrild vlees op een spies, geserveerd met een saus.
Ook de Sate marinade verschild per regio's, en van de Sateh gerechten.

Sateh kan bestaan ​​uit blokjes of schijfjes gesneden kip, geit, schaap, rund, varkensvlees, vis, of tofoe.
De meer
authentieke javaanse kipsate versie maakt gebruik van stokjes van de hoofdnerf van het palmblad van kokosnoot boom, hoewel bamboe stokjes het vaakst gebruikt worden. Deze Sate wordt geroosterd boven een houtskool vuur, en dan geserveerd met diverse pittige kruiden. Niets is lekkerder dan sateh zo van de BBQ, de stokjes met het gekruide vlees warm, sappig en vol van smaak van smeulende houtskool. Het is de ultieme Indonesische snack. Het wordt verondersteld dat sateh afstammeling is van de kebab. Rond de achtste eeuw zijn kooplieden uit het Midden-Oosten met deze kennis naar Java zijn gegaan, in het westen van Indonesie. Lokale koks hebben de schotel aangepast met inheemse ingredienten. In de eeuwen die volgden, verspreidden sateh zich snel, wat resulteert in talloze regionale verschillen. klassieke stijlen. Varkensvlees sateh uit Thailand zoet met kokosmelk, waarin het zich onderscheidt is het varkensvlees, die je zelden vind in islamitische Maleisie en Indonesie

 

 

Sate Soorten.
In de Indonesische Archipel is er een aantal restaurants die gespecialiseerd is op het serveren van verschillende soorten Sateh en presenteren het als hun specialiteit van het Indonesische gerecht, Zelf satesaus maken?
de Indonesische keuken heeft de rijkste variaties van Sate recepten in de wereld. De
Sate recepten varianten in de Indonesische keuken zijn meestal vernoemd naar de regio waar ze zijn ontstaan, het vlees, vis of ingredienten en het gebruik ervan, vaak zijn ze ook vernoemd naar de manier van koken.

 

Sate Ponorogo.
Sate Ponorogo is een variant van de sate uit Ponorogo, een stad op Oost-Java . Het is gemaakt van gesneden gemarineerde kip en geserveerd met een saus gemaakt van pinda's, chilisaus en gegarneerd met geraspte sjalotjes, sambal en limoensap. Deze variant is uniek voor het feit dat elke spies een groot stuk kip, in plaats van meerdere kleine blokjes heeft. Het vlees wordt gemarineerd in kruiden met ketjap manis, het wordt geserveerd met rijst of lontong. De grill is gemaakt van aardewerk met een gat om de ventilatie van de kolen mogelijk te maken. Na een aantal maanden van gebruik, valt het aardewerk van de grill uiteen, en moet deze worden vervangen.

 

 

 

sateSate Ponorogo Indonesische keuken.
Bekend uit de Indonesische keuken is de Sate Ponorogo.
Hoe je de lekkerste Sate Ponorogo. maakt?
Pindasaus maken