Saté


Indonesische Saté, nationale gerecht.
Indonesië is de thuishaven van saté en saté is een algemeen bekend gerecht in bijna alle regio's van Indonesië en wordt beschouwd als het nationale gerecht.
En een van de beste gerechten van Indonesië. In nederland is het meest bekend de kipsate en satebabi.
Saté, wordt overal geserveerd van straat karren tot fijne eetgelegenheden, maar ook in woningen en openbare bijeenkomsten. Als gevolg hiervan zijn er vele Saté varianten in de Indonesische Archipel.

 

Saté.
Saté, is een gerecht van gemarineerd gegrild vlees op een spies, geserveerd met een saus.
Saté kan bestaan ​​uit blokjes of schijfjes gesneden kip, kipsate ook wel bekend als sate ajam, geit, schaap, rund, varkensvlees, vis, of tofoe.
De meer authentieke Saté versie maakt gebruik van stokjes van de hoofdnerf van het palmblad van kokosnoot boom, hoewel bamboe stokjes het vaakst gebruikt worden. Deze Saté wordt geroosterd boven een houtskool vuur, en dan geserveerd met diverse pittige kruiden.

 

Soorten Saté.
In Indonesië is er een aantal restaurants die gespecialiseerd is op het bedienen van verschillende soorten saté en presenteren het als hun specialiteit.
Indonesië heeft de rijkste variaties van saté in de wereld. De saté varianten in Indonesië zijn meestal vernoemd naar de regio waar ze zijn ontstaan, het vlees, vis of ingrediënten en het gebruik ervan, zijn ook vernoemd naar de manier van koken.

 

Saté Madura.
De oorsprong ligt op het eiland Madura, in de buurt van Java.
Het is een bekende Saté variant, onder de Indonesiërs. Meestal gemaakt van schapenvlees of kip. De kipsate is van de bekende ajam, een kippen ras.
Het belangrijkste kenmerk van het recept is de zwarte Satésaus gemaakt van Indonesische ketjap manis het is niet zo zout zoals de traditionele sojasaus waardoor de sate een diepe gekarameliseerde smaak krijgt, en wordt gemengd met palmsuiker genaamd gula jawa de "Javaanse suiker" uit Indonesië. Knoflook, gefrituurde sjalotjes, pinda pasta, petis (zwarte garnalenpasta ), en de vrucht van kaarsboom / kemiri en zout zijn de overige ingrediënten.
Kip Saté Madura, Ajam Madura wordt geserveerd in pindasaus, terwijl Madura Saté van schaapsvlees (vaak lam) wordt geserveerd in ketjap manis.
Sate Madura maakt gebruik van dunnere stukken vlees dan andere Saté varianten.
De sate wordt gegeten met rijst of rijstwafels verpakt in banaan / kokos bladeren (lontong / ketupat).
Raw in dunne plakjes gesneden sjalot en sambal worden vaak geserveerd als smaakmakers bij deze sate.

 

 

sateSaté Indonesische keuken.
Het meest bekend uit de Indonesische keuken is wel de saté.
Hoe je de lekkerste kipsaté maakt?

zelf saté maken, Zelf Sate maken

 

 

web statistics