Sate Lembut, basis voor gehaktballetjes in Pinda Sate Saus

 

 

sate kruiden zelf maken

Indonesische Sate, nationale gerecht.
Indonesische keuken is de oorsprong van Sate Lembut, wat uitstekend te gebruiken is voor gehakt balletjes. Sate is het algemene bekend gerecht in bijna alle regio's van de Indonesische republiek en wordt beschouwd als een van de nationale Indonesische recepten.
En 1 van de wereldwijde bekende Indonesische gerechten uit de Indonesische keuken.

Sate Lembut, wordt niet overal geserveerd .Sate Lembut heeft weinig recept varianten in de Indonesische keuken en sate kruiden.

 

Sate.
Van de Indonesische recepten is Sateh, een recepten van gemarineerd gegrild vlees op een spies, geserveerd met een saus. Met uitzondering van Sate lembut, deze wordt gekruid, niet gemarineerd.
Ook de  sate marinade verschild per regio's, en van de Sateh gerechten.
Sate kan bestaan ​​uit blokjes of schijfjes gesneden kip, geit, schaap, rund, varkensvlees, vis, of tofoe.
De meer authentieke
Javaanse sate versie maakt gebruik van stokjes van de hoofdnerf van het palmblad van kokosnoot boom, hoewel bamboe satay stokjes het vaakst gebruikt worden. Deze Satay wordt geroosterd boven een houtskool vuur, en dan geserveerd met diverse pittige sate kruiden. Niets is lekkerder dan BBQ sateh zo van de BBQ, de bamboe satay stokjes met het gekruide vlees warm, sappig en vol van smaak van smeulende houtskool. Het is de ultieme Indonesische snack. Het wordt verondersteld dat sateh afstammeling is van de kebab. Rond de achtste eeuw zijn kooplieden uit het Midden-Oosten met deze kennis naar Java zijn gegaan, in het westen van Indonesie. Lokale koks hebben de schotel aangepast met inheemse ingredienten. In de eeuwen die volgden, verspreidden sateh zich snel, wat resulteert in talloze regionale verschillen. klassieke stijlen. Varkensvlees sateh uit Thailand zoet met kokosmelk, waarin het zich onderscheidt is het varkensvlees, die je zelden vind in islamitische Maleisie en Indonesie
 

Sate Soorten.
In de Indonesische Archipel is er een aantal restaurants die gespecialiseerd is op het serveren van verschillende soorten Sate recepten en presenteren het als hun specialiteit van het Indonesische gerecht.
de Indonesische keuken heeft de rijkste variaties van Sate recepten in de wereld. De
Sate recepten varianten in de Indonesische keuken zijn meestal vernoemd naar de regio waar ze zijn ontstaan, het vlees, vis of ingredienten en het gebruik ervan, vaak zijn ze ook vernoemd naar de manier van koken.

 

Sate Lembut.
Sate Lembut is gemaakt van runder gehakt gemengd met geraspte kokos en kruiden (komijn, nootmuskaat, peper, limoen schil) . Het recept komt van de Betawi mensen. Het is te vinden in Centraal Jakarta. Sate Lembut, wordt rond platte bamboe satay stokjes gekneed en gegeten met ketupat laksa Betawi (kleverige samengeperste rijst).
Sate Lembut, is de basis voor gehaktballetjes in Javaanse Pinda-Satesaus zo als we die in Holland kennen.
We kunnen de Sate gehaktballetjes ook in gele satesaus serveren, of andere traditionele Satesaus.
Het is echter niet aan te raden om de gehaktballentjes op de bbq te bakken, gehaktballentjes bakken gaat nou eenmaal beter in een pan.

 

Sate kruiden.
Sate kruiden zijn kant en klaar meestal aan de zoute kant.
Sate kruiden zelfmaken is veel beter, en ook makelijk.
Er is dan een betere harmonie in smaak mogelijk.
Sate kruiden ingredienten staan vaak ook op verpakkingen, een leuke manier om aan sugesties te komen.
Met google zoeken op indonesische websites levert ook leuken resultaten op!!